Bitcoin si tranzactiile online

Bitcoin este una din primele retele de bani care pot fi tranzactionati strict doar in mediul online. Inca de la aparitia sa in 2009 a atras atentia investitorilor din intreaga lume datorita faptului ca sistemul de plata este unul ce nu depinde de o autoritate centrala sau de supervizarea unei banci traditionale. In termeni simpli, Bitcoin e modalitatea de a plati cash in lumea virtuala prin intermediul unei simple aplicatii fara a apela la o banca anume.

Avantajele tranzactiilor cu Bitcoin sunt profitabile si in continua crestere. Astfel, te poti folosi de un portofel virtual pe care sa il incarci din contul de PayPal si sa efectuezi rapid plati de oriunde te-ai afla. Tranzactiile au loc instant si in acest fel nu mai depinzi de programul restrictiv al ferestrelor de tranzactionare al bancilor. Platile prin Bitcoin sunt de obicei netaxate sau insotite de taxe foarte mici. Pentru a favoriza procesarea unor anumite tipuri de tranzactii, mici comisioane au fost incluse ca optionale pentru utilizatori. Chiar si asa, cuantumul taxelor platite este cu mult mai mic decat cel obisnuit in afacerile interbancare.

Unul din marile beneficii aduse de Bitcoin este siguranta in orice tip de tranzactie online efectuata cu aceasta moneda. Fiecare plata este ireversibila si nu contine date personale ale platitorului. Astfel, atat comerciantii cat si persoanele fizice pot fi asigurate in cazul unui chargeback.

Pentru moment tranzactiile online cu Bitcoin au un grad mic de acceptare in ciuda faptului ca software-ul este dezvoltat si imbunatatit constant. Romania se afla, din pacate, pe ultimul loc in Europa la platile prin mobile banking. Majoritatea consumatorilor din aceasta tara prefera sa efectueze tranzactii prin folosirea cardului de credit sau al celui de salarizare. Cu toate acestea, trecerea de la modalitatea traditionala de tranzactionare online la cea prin moneda virtuala este asigurata de numarul crescand al investitorilor din acest domeniu.